divendres, 16 de novembre del 2012

Cita Síndrome d'Asperger




Tal com deia en una de les últimes entrades al bloc, l’avaluació psicopedagògica és important perquè ens permet detectar i conèixer quina és la manera com aprenen els nostres alumnes i, actuar en conseqüència, adaptant–nos a cada particularitat.  Avui remenant per la xarxa he trobat aquesta cita sobre el Síndrome d'Asperger que m’hi ha fet pensar. He trobat adequat compartir-la amb tots vosaltres.

2 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb la cita Montse.
    El dia a dia t'ajuda a comprendre que un nen/a que està bé i és feliç APRÉN per naturalesa, perquè tots volem crèixer i aprendre.
    Quan un nen/a no aprén és que alguna cosa li passa i hem de "mirar-lo, acompanyar-lo i cuidar-lo" per saber com el podem ajudar.
    Seguim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un aspecte que considero adient de tenir en compte, és no donat per suposat res. És a dir, a vegades donem per suposat que l'alumne ja sap o ha entés determinades qüestions i és precisament aquest salt, el que dificulta l'aprenentatge.

      Partir de zero, reforcem el coneixement, suport amb dibuix o amb elements del context del nen, i pas a pas, fem que superi algun dels reptes que sigui capaç per avançar al ritme adient.

      Salut i seguim!

      Elimina